Program

Café Rasmus

Vinsmaking: Pinot Noir fra flere kontinenter

Bli med på en vinsmaking hos Vinbaren, og smak forskjellen på samme drue og terroir.
Vi får besøk av Sommelier Kristian Nomell Strøm som skal guide oss gjennom 6 land – 6 vindistrikter – 6 vinprodusenter – 3 kontinenter – 1 drue: Pinot Noir!
Send oss en mail på post@cafe-rasmus.no eller ring oss på 971 87 070.
Velkommen!
Pris pr. pers: 495,-

Hos Moi

Moi & Moestue

En legende innen vinmiljøet i Norge kommer på besøk til Trond Moi på Fiskebrygga denne dagen.
Christopher Moestue etablerte Moestue Grape Selections i 1996 med idéen om å importere vin og brennevin av kompromissløs kvalitet fra klassiske europeiske vinland. Den unge vinkelneren Christopher hadde allerede et bredt og personlig nettverk av kontakter i vinverden, skapt gjennom arbeidet med å bygge opp Norges beste restaurantvinkjeller som sommelier på Bagatelle. Uten penger, men med sykkel, notatblokk, flytende fransk og mange gode idéer reiste Christopher rundt i Burgund for å skaffe seg de beste produsentene i porteføljen, og derfra videre ut i Europas mangfoldige unike vindistrikter. Teften for å følge norske vinelskeres nysgjerrighet på nye områder og vinstiler gjorde Moestue Grape Selections til en viktig drivkraft i utviklingen av markedet for blant annet burgunderviner, tørr tysk riesling, de små familiehusene i Champagne og piemontesisk vin i Norge. Denne kvelden plukker Christopher med seg utvalgte godbiter fra en hemmelig kjeller og samme med strålende råvarer blir dette en kveld for minnebøkene.
Viner
•Benoit Lahaye Blanc de Blancs Brut
•Frulingsplatszchen GG, Magnum Emrich-Schonleber 2014
•La Clarte de Haut Brion Blanc Ch. Haut Brion 2014
•Pommard 1er Cru L Unique, Magnum Lejeune, Domaine 2016
•Ch. Calon Segur Magnum 1995
•Barolo Rocche dei Brovia Magnum 2012
Meny
• Kaviar
• Sjøkreps
• Piggvar nage
• Kalvtartar
• Omaha steak & Bordelaise
• Oster
13.Oktober kl. 18.30
Pris pr pers kr 2500,-
som inkluderer aperitiff, meny og viner.
Bestilling på mail : velkommen@hosmoi.no
———————————————————-

Fullbooket /// Italia med Merete Bø
Italia er et langstrakt vinland og har over 2000 druertyper. I hver minste krik og krok lages det vin. DN`s Vinjournalist og sommelier Merete Bø tar oss med på en reise igjennom noen av de viktigste italienske vinregionene og ikke minst, noen av de mindre kjente. Hvor vi får smake forskjell på noen av de berømte druene mot de ukjente.

Kjøkkenet begeistrer med Italienske favoritter som gjør denne kvelden til høydepunkt i midten av Oktober måned. Kr 1595,- som inkluderer aperitiff, 5 viner og 4 retters meny.
Ta kontakt med oss på velkommen@hosmoi.no for venteliste.

 

Program

Teateret


Økologisk vinsmakekveld

Velkommen til økologisk vinsmakekveld
Nok en gang har Teateret og Grønt Senter gleden av å invitere til en kveld der vi både smaker vin og lærer mer om hva som skjenkes i glasset.
All vin som serveres kommer fra økologisk og biodynamiske vinprodusenter som ikke bruker plantegifter.

Arrangementet inngår i programmet Vinhøst. På vinsmakekvelden sørger kjøkkensjef Christian Pilgaard fra Teateret for å matche de edle dråper med utsøkt mat.


Pieder Ro

Musserende viner fra Europa

Velkommen til en minnerik kveld med musserende viner fra Europa 🥂
Hva er egentlig forskjellen på Prosecco og Cava? Hvorfor kan man ikke kalle alt av musserende for Champagne? Hvordan klarer de å produsere Engelsk musserende? Er dette noe du lurer på – så er dette absolutt kvelden for deg!
Vi på Pieder Ro har gleden av å presentere vår kjære vinkelner Deborah som vil gå gjennom vinregioner, forskjellige produksjonsmetoder og forklare forskjeller på de 5 vinene som blir servert. Her blir det bobler som Prosecco, Cava, Cremant, Engelsk musserende og Champagne – her er det gode muligheter for at du vil finne en ny favoritt!
Send oss en mail til post@pieder-ro.no for å booke deg plass. Pris for 5 viner med vinkelner Deborah som guide for kvelden er 699,- per person.

Le Tour De Wine – Lørdag 16. oktober 2021 (Utsolgt)

Le Tour de Wine finner sted lørdag 16. oktober 2021 og er en del av Vinhøst i Kristiansand som foregår 11.-17. oktober 2021. Arrangementet er veldig populært og pleier alltid å bli utsolgt mange måneder i forveien. I 2019 (og i 2020 var det samme og utsolgt) var det over 600 gjester!
Om Arrangementet:
Med avgang fra en start stasjonen Bakgården Bar skal vi innom utvalgte restauranter. Hvert sted serverer smaksprøver på mat og drikke. Med kyndig hjelp i ledertrøye, som ledsager oss, kan du snuse, gurgle og smake deg gjennom mange godbiter. På endestasjonen får deltagerne live musikk for å skape den gode stemningen. Det er meget sosialt og lærerikt! Mange treffer gamle og nye bekjentskaper.
Oppmøtested: Bakgården Bar, Tollbodgata 5
Avgangene starter 15:00 (Dørene åpner kl 14:30)
Oppmøte senest 15 minutt før din tog starter!
Pris 2020: 695,- + bill.avgift kr 30,-
(inkl. smaksglass, mat, drikke

Det er ingen kommende hendelser.