Winemakers Dinner med Pierre Amadieu

Dato: 10. oktober 2019
Tid: 00:00 - 00:00
Sted: Pieder Ro

Velkommen til en minnerik kveld med mat og vin i kombinasjon! Vi på Pieder Ro har gleden av å invitere til Winemakers Dinner med Henri-Claude Amadieu fra vinhuset Pierre Amadieu i Rhône, Frankrike.

Denne kvelden vil Henri-Claude fortelle oss familiens historie, litt om vinregionen Rhône og forklare de forskjellige vinene dere får servert.

Til disse deilige høstvinene skreddersyr kjøkkenet en nydelig 5-retters middag.

Pierre Amadieu familien har i flere generasjoner vært knyttet til Gigondas. Den første tappingen på flaske av Gigondas skjedde i 1929 og var den første flasken med betegnelsen Gigondas.
Pierre Amadieu var ikke bare en vinmaker og en byggmester, men også en forløper for miljøet. Før alle de nåværende miljømessige diskusjoner oppstod, ble opptil 1200 sauer brukt til å beite i vingården utenom sesongen og ga naturlig gjødsel og kontrollert grobunn og beskyttelse for plantene. Han plantet også tradisjonelle oliventrær og sypresser fra Firenze for å ta vare på landskapet på og rundt vingården.

Pierre spilte en avgjørende rolle for å få betegnelsen Gigondas kjent ute i verden. Sønnen Jean-Pierre Amadieu kom inn i selskapet og bygde opp et sterkt salgsnettverk, som fikk stor betydning for eksportmarkedet og distribusjon av vinen til restauranter og butikker. Onkelen Claude begynte å jobbe på vingården i 1976, og var også veldig miljøbevisst og opptatt av å dyrke jordsmonn og vinranker så naturlig som mulig.

Dette er en unik mulighet man bør få med seg! Du får smakt deg gjennom viner, med vinmakeren som guide for kvelden – her er det bare å glede seg til en kveld med høy kvalitet og kompetanse.
Førstemann til mølla – begrenset antall plasser. Send oss en mail til post@pieder-ro.no for å booke deg plass!

Pris: 995,- per person med 5-retters middag med vin.
Påmelding: FULLBOOKET!
Event: Se på Facebook

 

< Tilbake til programoversikt